ODLUKE

Odluka o posebnim vrstama uvoza za koja se ne provodi postupak homologacije

Ovom odlukom se propisuju posebne vrste uvoza za koje nije potrebno provoditi postupak homologacije pojedinačnog vozila – tj. Izuzeća od postupka homologacije pojedinačnog vozila.

Link za preuzimanje dokumenta u pdf formatu:

Odluka o najnižim tehničkim zahtjevima za nova i korišćena vozila

Odluku o najnižim tehničkim zahtjevima za novoproizvedena i korišćena vozila pri homologaciji tipa vozila i homologaciji pojedinačnog vozila donosi ministar ministararstva za komunikacije i transport Bosne i Hercegovine, te kao takva je objavljena u Službenom glasniku Bosne i Herzegovine broj 089/10. Ova odluka definiše tehničke zahtijeve koje moraju ispuniti novoproizvedena i korišćena vozila a u odnosu na ECE Pravilnike i Evropske direktive (EC/EEC), koje su navedene u ovoj odluci. Primjer jednog člana je:

„Član 2.

Vozila koja su predmet homologacije tipa vozila i homologacije pojedinačnog vozila moraju biti prilagođena odvijanju saobraćaja desnom stranom kolovoza. Točak upravljača, gdje god je to primjenjivo, ne smije biti ugrađen desno od srednje podužne ravni vozila. Vozila koja su predmet homologacije tipa vozila i homologacije pojedinačnog vozila moraju imati ugrađeno svjetlo zadnje registarske tablice.“

Link za preuzimanje dokumenta u pdf formatu je:

ODLUKA O IZMJENI I DOPUNI ODLUKE O OGRANIČENJU UVOZA

Ovom odlukom dozvoljava se uvoz vozila koja zadovoljavaju najniže tehničke zahtijeve za novoproizvedena i korišćena vozila u procesima homologacije tipa vozila i homologacije pojedinačnog vozila shodno Odluci o najnižim tehičkim zahtijevima za novoproizvedena i korišćena vozila u procesu homologacije tipa vozila i homologacije pojedinačnog vozila („Službeni glasnik BiH“, broj 89/10).

Link za preuzimanje dokumenta u pdf formatu je:

Više članaka...

Stranica 2 od 3

2

STATISTIKA SAJTA

Članova : 525
Sadržaj : 174
Web Linkovi : 6
Posjete sadržajima : 972695

Pretraga

Admin. tijelo

Baner
Baner
Baner