ODLUKE

Odluka o dopunama odluke o posebnim vrstama uvoza za koje se ne provodi postupak homologacije

Ovom odlukom se dopunjavaju posebne vrste uvoza za koje nije potrebno provoditi postupak homologacije pojedinačnog vozila – tj. Izuzeća od postupka homologacije pojedinačnog vozila.

Link za preuzimanje dokumenta u pdf formatu:

• Odluka o dopunama odluke o posebnim vrstama uvoza za koje se ne provodi postupak homologacije

Odluka o posebnim vrstama uvoza za koja se ne provodi postupak homologacije

Ovom odlukom se propisuju posebne vrste uvoza za koje nije potrebno provoditi postupak homologacije pojedinačnog vozila – tj. Izuzeća od postupka homologacije pojedinačnog vozila.

Link za preuzimanje dokumenta u pdf formatu:

Odluka o najnižim tehničkim zahtjevima za nova i korišćena vozila

Odluku o najnižim tehničkim zahtjevima za novoproizvedena i korišćena vozila pri homologaciji tipa vozila i homologaciji pojedinačnog vozila donosi ministar ministararstva za komunikacije i transport Bosne i Hercegovine, te kao takva je objavljena u Službenom glasniku Bosne i Herzegovine broj 089/10. Ova odluka definiše tehničke zahtijeve koje moraju ispuniti novoproizvedena i korišćena vozila a u odnosu na ECE Pravilnike i Evropske direktive (EC/EEC), koje su navedene u ovoj odluci. Primjer jednog člana je:

„Član 2.

Vozila koja su predmet homologacije tipa vozila i homologacije pojedinačnog vozila moraju biti prilagođena odvijanju saobraćaja desnom stranom kolovoza. Točak upravljača, gdje god je to primjenjivo, ne smije biti ugrađen desno od srednje podužne ravni vozila. Vozila koja su predmet homologacije tipa vozila i homologacije pojedinačnog vozila moraju imati ugrađeno svjetlo zadnje registarske tablice.“

Link za preuzimanje dokumenta u pdf formatu je:

Više članaka...

Stranica 2 od 3

2

STATISTIKA SAJTA

Članova : 594
Sadržaj : 180
Web Linkovi : 6
Posjete sadržajima : 4566406

Pretraga

Admin. tijelo

Baner
Baner Baner Baner